Header images

cirkel 9467f4-daagse training - Droomcirkel: de sjamanistische Trance-reis

zaterdag 29 okt - 26 nov - 17 dec - 21 januari |13:30 - 16:00 uur |Nova Strada in Roden

 

Drum met veer FB 5d94f

Als je stopt met dromen, raak je verdwaald                      

[spreekwoord van de Aboriginals]

Al sinds mensenheugenis maken sjamanen gebruik van de trommel om te reizen naar de diepere wereld van het onderbewuste. Deze oeroude techniek werd en wordt nog altijd gebruikt om de poorten te openen naar de versluierde wereld van de andere dimensies.

Laat je meenemen door de trommel voor een reis naar je binnenwereld. Betekenisvolle beelden, nieuwe inzichten, energetische heling en diepe ontspanning kunnen worden ervaren. Je denken wordt uitgeschakeld en je komt in een andere staat van bewustzijn. Een trance-reis is als een wakkere droom, waar je in contact komt met je intuïtie en je innerlijke wereld: de droomtijd. Je reist zonder je te verplaatsen. In de reis kun je krachtdieren ontmoeten en een diepe mystieke verbinding voelen.

 

In deze training van 4 bijeenkomsten maak je kennis met de verschillende werelden van het sjamanisme en wordt je steeds meer ervaren in het trance-reizen. Je ontmoet je eigen gidsen en krijgt levenslessen aangereikt. Door je innerlijke wereld steeds meer bewust waar te nemen, kun je op een verrassende manier antwoorden en inzichten krijgen op levensvragen.

Opbouw van de training

Workshop 1 De Levensboom
Het concept van de levensboom bestaat in veel culturen. Meestal wordt hij gezien als een boom, die dwars door het universum heen groeit. Hij staat symbool voor de verbindende kracht die alles in zich verenigt, zowel de uiterlijke als innerlijke wereld, de onzichtbare en zichtbare realiteiten. Deze levensboom verbindt de verschillende werelden met elkaar die het sjamanisme kent, waaronder de benedenwereld en de bovenwereld. In deze workshop maak je kennis met deze werelden en ga je voor het eerst reizen naar de benedenwereld.

Workshop 2 Krachtdieren
Krachtdieren zijn beschermgeesten in de vorm van een dier en de drager van onze persoonlijke kracht. Zij zijn spirituele gidsen, die hun wijsheid met ons delen. Zij zijn onze helpers, beschermers en begeleiders in onze dromen én in de alledaagse realiteit. Krachtdieren zijn de symbolen van kracht uit de onzichtbare wereld, die we in de zichtbare wereld kunnen leren manifesteren. Voor sjamanen zijn krachtdieren onmisbare helpers bij hun reizen naar de andere werelden, bij hun zoektochten naar antwoorden. In deze workshop maak je kennis met je krachtdier(en) en ervaar je hoe je vanuit je eigen levensvraag kunt reizen met je krachtdier door de benedenwereld.

Workshop 3 Je innerlijke Gids
Gidsen zijn wijze oude zielen, die het ‘wiel van incarnatie’ achter zich gelaten hebben, en hun levenservaring graag willen delen. Dit zijn liefdevolle en wijze mentoren die je in dit leven willen begeleiden. Soms worden deze gidsen ook wel engelbewaarder genoemd. Ze treden op als begeleider en adviseur en waren vaak al voor je geboorte bij je. Naarmate je ouder wordt, kunnen er meerdere gidsen in je leven bij komen. Deze gidsen kun je ontmoeten in de bovenwereld. In deze workshop reizen we naar de bovenwereld om te kijken wie onze gidsen zijn en hoe zij ons kunnen helpen bij een levensvraag.

Workshop 4 De Kracht van de Voorouders
De relatie met je voorouders is cruciaal in het sjamanisme. Enorm veel culturen op de aarde zijn nog steeds sterk verbonden met hun voorouders en alle bijbehorende rituelen. Belangrijk is het eren van de voorouders (ouders en grootouders en daarvoor) op een respectvolle manier. In de workshop staan wij stil bij onze voorouders en reizen we naar de bovenwereld om hiermee contact te maken en om te kijken wat onze voorouders ons te vertellen hebben. Ter afsluiting zingen we samen een (Engelstalig) lied om onze voorouders te eren.

Iedere bijeenkomst start met een hartmeditatie met drum en zang. De Droomreizen zelf worden begeleid met een geleide meditatie. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen in de groep te delen.

De training wordt onderbouwd met tips voor literatuur om zelf te lezen. Ook krijgen de deelnemers geleide meditaties (tracks) mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Data van de training: zaterdag 29 oktober, 26 november, 17 december en 21 januari

Tijdstip: 13.30 - 16.00 uur (inloop vanaf 13.15 uur)

Kosten: 175 euro.

Meenemen: yogamatje, meditatiekussentje, e.v.t. eigen dekentje, oogmasker. 

Opgave/info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Yoga- en Bewustzijn Centrum Nova Strada, Vlasveen 32, 9301 PT Roden

      

Layla Radjab. Layla volgde meerdere trainingen in het sjamanisme, o.a. bij Roel Crabbé van centrum Anam Cara in België. Gaandeweg heeft ze zich verdiept in het begeleiden van Droomcirkels (trance-reizen), die ze begeleidt met haar drum en geleide visualisaties. Bij haar sjamanistisch werk zet ze haar stem in als klank voor healing en begeleidt ze haar meditaties met de klank van de drum of de  shruti-box (Indiaas accordeon) en andere sound healing instrumenten. Daarnaast werkt ze als theaterdocent en dansdocent met kinderen en studenten. In haar werk met mensen zoekt ze naar de verbinding vanuit de kracht van het Hart.