Header

Header images

Opstellingen met Paarden

gaappaard.bew ce67c

lees hier ervaringen van deelnemers

De Opstellingen met paarden worden gedaan met hulp van echte paarden en op hun terrein, bijvoorbeeld in de paardenbak of op het buitenterrein van de kudde.

Waar wij mensen vaak ons primaire intuïtieve weten overslaan of wantrouwen zijn paarden zeer sensitief en er direct mee verbonden. Paarden zijn objectief en snel in het het signaleren van de onzichtbare dynamieken en patronen. Ervaring heeft geleerd dat ze bovendien meesters zijn in het spiegelen en expressie geven aan dat wat non-verbaal gaande is.

Deelneemster: Toen legde een groot zwart fries paard haar hoofd op mijn schouders en mijn hart ging helemaal open…

De deelnemers aan een workshop participeren in een familieopstelling n.a.v. de vraag van een van de deelnemers. Samen met de begeleiders wordt bepaald welke personen of elementen zichtbaar gemaakt gaan worden om met het probleem te kunnen werken. Uit de groep mensen worden vervolgens door de vraagsteller personen gekozen als representant voor een persoon of element uit het betreffende systeem en met betrekking tot de vraag. Dan worden de representanten intuïtief op een plek in de ruimte (van de paardenbak) gezet. Inmiddels zijn er dan al paarden vrijwillig hun diensten aan komen bieden in de opstelling. Soms ook worden ze uitgenodigd en opgehaald om deel te komen nemen. Regelmatig blijkt dat dan al een interventie in de opstelling te zijn.

Hierna kan zich ontvouwen wat gezien wil worden en welke dynamieken er spelen. Onder supervisie van de begeleiders vinden er verschuivingen plaats in de opstelling, die helpen de onderlinge relaties te ont-krampen zodat iedereen in het systeem tot bloei kan komen.

De goede verstaander van de paarden is paardencoach en regressie- en reïncarntietherapeute Frederieke van der Lijn. Deskundig op het gebied van opstellingen is systemisch opsteller en natuurgeneeskundig lichaamsgericht therapeut Marieke Mosk.

Tegenwoordig werken we met de kudde van Marije Duijts en haar bedrijf Ervaren Dier, Korte Groningerweg 39, 9607 PS FOXHOL

Data 2019: 28 maart, 23 mei en 8 september

Tarieven: €50,- / €95,- afhankelijk van of er een opstelling voor je wordt gedaan.

 Contact: Frederieke van der Lijn- 0623360458 of Marieke Mosk - 06 55582642

 

Opstellingen met paarden op locatie: Lijkt het je leuk als we ook met jouw kudde samen dit respectvolle helende werk verrichten, neem dan contact met een van ons op.  Voorwaarden: groepsgrootte 4 tm 20 personen, afhankelijk van plek en aantal paarden. We werken alleen met ‘vrije paarden’, dat wil zeggen, paarden die los lopen en in een kudde leven. Van te voren komen we kijken of wat ons betreft de plek en omstandigheden geschikt zijn.

Opstellingen met paarden voor bedrijf en organisatie:  Heb je behoefte aan verandering, ervaar je stagnatie of ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe innovatie uit zou kunnen pakken? Opstellingen met Paarden geeft voor de verandering een ander perspectief op je zaken.  Laat je verrassen door de diepgaande inzichten en onverwachte mogelijkheden die je te zien krijgt door deze minder voor de hand liggende manier van werken. Je bent van harte welkom met afdeling, team, groep, management uit je organisatie om te komen genieten van het samenwerken met ons en de paarden. Neem vrijblijvend contact op met Frederieke van der Lijn of Marieke Mosk voor meer informatie en alle mogelijkheden.

Agenda

16 juni 2019
10:00AM - 01:00PM
Massage cursus opfrisdag
01 juli 2019
04:00PM - 07:00PM
Intensive in Catalonië
17 sept 2019
07:30PM - 10:30PM
Massage cursus opfrisdag
22 sept 2019
10:00AM - 01:00PM
Mini Massage Cursus