Header images

Chronische Hyperventilatie - training

Zaterdag 2 juli

Begeleiding: Ellen Joling en Marieke Mosk

 

Het is ongelooflijk hoeveel symptomen er bij chronische hyperventilatie kunnen horen.

Het verschilt per persoon hoeveel verschillende klachten je hebt en hoe beperkend ze zijn. Chronische hyperventilatie kan behoorlijk frustrerend zijn. Je ziet er goed uit en toch voel je je vaak ellendig. Bij stress is de kans groot dat de klachten toenemen. Maar niet in verhouding tot hoe jij je voelt. En iets anders… de stressfactor kan al lang verdwenen zijn en toch houd je klachten. Vaak weet je de aanleiding niet eens meer en juist dan is de Sjamanistische hypermethode een uitkomst. Eenvoudig en snel kun je de oorzaak, een ademcentrum die uit balans is, resetten en de resultaten zijn verbluffend.

In onze training leer je hoe. Wel is de voorwaarde dat je vertrouwt bent met rituelen en open staat voor een Sjamanistische heelmethode waar je een deel zelf van gaat uitvoeren.

Chr. hyperventilatie 81d52

Hyperventilatie is een versnelde ademhaling en kan, als het ernstig is, een heel onregelmatige en onrustige ademhaling zijn. Hyperventilatie betekent dat je te snel ademt. Je haalt adem in plaats van dat het vanzelf gaat. Je ademhaling is niet in verhouding met de inspanning die je levert. Bij sporten is het bijvoorbeeld normaal dat je sneller ademhaalt, maar bij hyperventilatie adem je te snel en/of te diep zonder dat je een fysieke inspanning levert. 

Er bestaan twee soorten hyperventilatie: de acute en de chronische vorm.

Acute hyperventilatie gaat aanvalsgewijs. Chronische hyperventilatie niet. De verstoring in de ademhaling is chronisch geworden.

Oorzaken van chronische hyperventilatie zijn stress, spanningen maar ook drukkende gevoelens en gedachten die langer duren. 

(Chronische) hyperventilatie wordt vaak samen genoemd met angst. De trigger is langdurige spanning of angst, maar de angstige situatie of de spanning kan al lang over zijn, terwijl het ademcentrum ontregeld is geraakt. Dit is energetisch te resetten met de hypermethode.

In deze training Chronische Hyperventilatie onderga en leer je de hypermethode. Je ademcentrum krijgt een reset, zodat deze weer functioneert zoals het oorspronkelijk bedoeld is en je krijgt handvatten voor adem- en stress regulatie.

Het is belangrijk om eerst te checken of je lijdt aan chronische hyperventilatie. Als je meer dan 7 symptomen uit de symptomenlijst hebt en je weet de oorzaak niet dan is de kans groot dat je chronisch hyperventileert. Chronische hyperventilatie is vaak lastig om te herkennen omdat de symptomen ook een andere oorzaak kunnen hebben. Je kan ook naar je huisarts gaan en mogelijk kan deze de diagnose chronische hyperventilatie vaststellen.

Check hier de Symptomenlijst

Wanneer je wel veel herkent in de lijst en niets voor een Sjamanistische heelmethode voelt kunnen eventueel andere therapeuten goede ademoefeningen geven om je ademcentrum te resetten.

Datum: zaterdag 2 juli
Tijdstip: 11.00 – 16.00 uur, inloop vanaf 10.45 uur
Aantal deelnemers: 10- 12

Bijdrage: 94 euro (inclusief koffie/thee en lekkers)
Meenemen: lunch en sloffen of warme sokken

Opgave/info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via contactformulier van Ellen Joling

Agenda

03 juni 2022
07:30PM - 09:15PM
Klankconcert
05 juni 2022
10:00AM - 05:00PM
Familieopstellingen
02 juli 2022
11:00AM - 04:00PM
Training Chronische Hyperventilatie
15 juli 2022
10:30AM - 04:30PM
Wiel als levenskompas - 1e trainingsdag
16 juli 2022
10:30AM - 04:30PM
Wiel als levenskompas - 2e trainingsdag