Header

Header images

Familie Opstellingen met Paarden

Logo Outline c6899  Zondag 9 oktober 10:00 - 14:00 uur                                           

Begeleiding: Marije Duijts en Marieke Mosk

Avontuurlijk en magisch

Opstellingen brengen inzicht en ontwikkeling waar issues onhelder waren. Paarden zijn daarbij krachtige helpers. Zij zijn direct aangehaakt op de onzichtbare dynamieken waar we allemaal mee verbonden zijn.

Goede redenen om mee te doen aan een workshop kunnen zijn: paard.25.sauna 44f08

  • Je hebt last hebt van iets of iemand en je kan de vinger er maar niet op leggen hoe het zit en wat je er anders zou kunnen.
  • Je bent nieuwsgierig naar je eigen potentie en hoe je die kunt inzetten.
  • Je hebt een (fysieke, emotionele of psychische) klacht die maar niet over gaat.
  • Je verlangt naar een nieuwe situatie (bijvoorbeeld een nieuwe relatie, of ander werk).
  • Je werksituatie is onbevredigend.
  • Je houd ervan op plekken te zijn waar je op kan laden en waar je her-innerd wordt aan de ware natuur van alles.
  • Je bent gek op of onder de indruk van paarden en je wilt meemaken wat er mogelijk is wanneer mens en dier samenwerken.

Hoe dan ook, je bent van harte welkom!

Familie (of 'Systemische') Opstellingen: is een liefdevolle werkwijze die het mogelijk maakt toegang te krijgen tot systemen waar we als individu deel vanuit maken, zoals bijvoorbeeld een familie, organisatie of maatschappij. Naast onze persoonlijke ontwikkeling worden we ook beïnvloed vanuit zo’n systeem. Met Opstellingen wordt deze informatie zichtbaar en werkbaar met als doel inzicht te brengen en harmonie te herstellen.

Paarden: hebben van nature verbinding met onzichtbare velden en dynamieken en geven daar vanzelf expressie aan. Waar wij mensen vaak ons primaire intuïtieve weten overslaan of wantrouwen, zijn paarden er direct mee verbonden. Paarden zijn objectief en snel in het het signaleren. In Opstellingen verband maken zij deze informatie zichtbaar en geven ons zo een extra kans om de toestand te herzien.

Hoe het in zijn werk gaat: De deelnemers aan een workshop participeren in een familieopstelling n.a.v. de vraag van een van de deelnemers. Samen met de begeleiders wordt bepaald welke personen of elementen zichtbaar gemaakt gaan worden om met het probleem te kunnen werken. Uit de groep deelnemers wordt vervolgens door de vraagsteller personen gekozen als representant voor een persoon of element uit het betreffende systeem en met betrekking tot de vraag. De representanten krijgen intuïtief een plek in de ruimte aangewezen. De paarden zijn dan meestal ook hun diensten al aan komen bieden in de opstelling. Soms ook worden ze door ons uitgenodigd en opgehaald om deel te komen nemen.

Nu kan zich ontvouwen wat gezien wil worden en welke dynamieken er spelen. Onder supervisie van de begeleiders vinden er verschuivingen plaats in de opstelling, zodat iedereen in het systeem weer tot bloei kan komen. De paarden kunnen ons verschillende dingen laten zien. Soms representeren ze een persoon uit het systeem dat is opgesteld. Menigmaal laat de kudde ons zien hoe de groepsdynamiek eigenlijk echt in elkaar zit. Soms komt er een actief dienst verlenen aan 1 persoon in het systeem, of helpen ze ontladen en ontlasten.

De goede verstaander van de paardenexpressie is psychosociaal therapeut en professioneel begeleider met paarden van mensen bij Ervaren Dier : Marije Duijts. Deskundige op het gebied van opstellingen is systemisch opsteller, lichaamsgericht counselor en energiewerker Marieke Mosk.

Bijdrage:  €49- voor deelname als representant, €94,- wanneer er een opstelling voor je wordt gedaan

Locatie: de bedrijfsplek van Ervaren Dier

               Korte Groningerweg 39, 9607 PS FOXHOL

Info en Opgave: Marieke Mosk  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                            Marije Duijts  - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.