Header images

 2 daagse training - het Wiel als levenskompas logo cirkel met txt3 Lucida bright

vrijdag 15 en zaterdag 16 juli (gewijzigde data)

Begeleiding: Marieke Mosk en Layla Radjab

 

Volgens de overlevering is het Wiel een cirkel – en heel. Het symbool van het Wiel komt in veel culturen voor. Steencirkels bijvoorbeeld, gemaakt door mensenhanden in een ver verleden, zijn gevonden op verschillende plekken in Europa en in Amerika (Medicijnwielen ). Andere voorbeelden zijn mandala’s uit het Oosten of roosvensters in Europese kerken. Het Wiel is een metafoor voor de schepping met daaromheen het Universele Bewustzijn, de kringloop van het leven waarin alles met elkaar is verbonden.plaatje Wiel berg 2627b

Zo ben jij geboren in jouw Wiel, jouw levenskrachtveld en met de velden daaromheen, zoals die van je voorouders.

Het (Medicijn-)wiel is praktisch te gebruiken als kompas om richting te geven aan je bestaan en je zielsbestemming te onderzoeken. ‘Medicijn’ staat voor de levenskracht, die in iedereen aanwezig is. Met hulp van het Wiel verkrijg je inzicht in waar je staat en ontdek je hoe je je krachten en kwaliteiten kunt inzetten. De vier windrichtingen Oost, West, Zuid en Noord vormen daarbij de basis.

In deze bijeenkomst werken we met een tastbaar Wiel om je kennis te laten maken met de kwaliteiten van de richtingen en hoe je het Wiel kunt inzetten in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in hoe je krachten verdeeld zijn (waar liggen je grootste kwaliteiten en waar kom je tekort) en welke bewegingen er nodig zijn om meer in evenwicht te komen.

We combineren in onze cursus het veld van het Wiel met de velden van Systemische Opstellingen. We nodigen je daarbij uit tot verbinding met jezelf en ook met een ander. Door je bijvoorbeeld te verbinden met een specifieke windrichting kun je een kanaal vormen voor jezelf of voor de ander, die een antwoord zoekt. Zo ontstaan er extra hulpbronnen om onderzoek en ontwikkeling op je levenspad te ondersteunen.

Het Wiel bestaat uit de vier windrichtingen, die ieder een ander aspect van de levenscyclus belichamen: zo staat het Oosten voor de opkomende zon, de lente en het nieuwe begin, het Zuiden voor de volle zon, de zomer en manifestatie, het Westen voor de ondergaande zon, de herfst en innerlijke kracht, het Noorden voor de nacht, de winter en de stilte. Via de paden vanuit de windrichtingen kom je terecht in het midden van het Wiel, waar zich de Bron bevindt, het centrum van Kracht en Heelheid.

De opbouw van de training:

Kennismaken met het Wiel: het Wiel als een levende spirit ervaren door contact te maken met het centrum van Heelheid, de vier Windrichtingen en hun universele kwaliteiten, een levensvraag op het Wiel onderzoeken voor jezelf en voor een ander en kijken op welke plek je kracht nodig hebt/kunt ontvangen.  

Je eigen Wiel in kaart brengen: onderzoeken welke fundamenten je waar plaatst op het Wiel om jouw Wiel in kaart te brengen zoals Krachtdieren, de vier Elementen, de Kleuren. Hoe kunnen deze fundamenten jou helpen om balans te vinden en te houden op het Wiel?  

Beweging op het Wiel: door over het Wiel te bewegen en je eigen sporen te volgen inzicht krijgen in actuele processen en patronen. Daarbij spelen ook de assen van het Wiel, die de windrichtingen met elkaar verbinden, een rol. We onderzoeken vanuit de poort naar jouw binnenwereld wat je wilt manifesteren in de buitenwereld en hoe je daar richting aan zou kunnen geven.

Je 'Medicijn' Wiel herinneren: het Wiel kan je helpen her-inneren welke gaven je bezit (talenten en kwaliteiten) en hoe je deze kunt inzetten. We beschouwen welke obstakels je tegenkomt op je pad en welke hulpbronnen op het Wiel je kunnen dienen.

Je manifestatie dromen: je gaat een trance-reis maken om te kijken wat jouw potentie is en hoe deze vorm kan krijgen, maar ook het Wiel lopen voor een ander om te kijken hoe het Medicijn van de ander zich kan manifesteren. Wat is het belangrijkste inzicht dat het werken met het Wiel jou heeft gegeven, hoe wens je jezelf verder te ontwikkelen?

 

Data:  vrijdag 15 en zaterdag 16 juli

Tijdstip: 10.30 – 16.30 uur (inloop vanaf 10.15 uur)
Locatie:     Studio 1 in de Witte Schuit, Timpweg 3, 9731 AK Groningen
Bijdrage:   242 euro (inclusief thee/koffie en lekkers)
Meenemen: 4 stenen van circa vuist grootte, meditatiekussentje, lunch, sloffen

               Opgave/info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

               of via contactformulier.